Cultureel Centrum Nesterlé

do4.04
Terug

Escher neemt ons mee op reis door zijn leven

Iedereen heeft wel eens een fantasierijke prent van hem gezien en bij velen staan boeken in de kast en dit wellicht zonder te weten wie of wat achter deze fantastische kunstenaar schuil ging.
Deze documentaire vertelt het verhaal van Maurits Cornelis Escher (1898-1972) in zijn eigen woorden, zoals hij die in brieven en dagboeken opschreef. 

Wie was deze man die gepassioneerd, geobsedeerd haast, de wereld verbaasde met zijn verbeelding, waarin onmogelijkheden mogelijk worden en waarin de oneindigheid binnen handbereik is en tegelijkertijd ongrijpbaar? Escher neemt ons mee op reis door zijn leven. Wij volgen hem, op zoek naar inspiratie, op zijn reizen door Italië, Zwitserland en Spanje en beleven mee hoe hij al puzzelend tot zijn grote werken kwam. Hij vertelt over zijn verwondering, zijn angsten, twijfels en successen, en geeft zijn visie op zijn eigen werk. Saillant was dat zijn werk in de jaren zestig– tot zijn eigen verbazing – vanwege de fantastische alternatieve fantasierijke werelden door hippies en popsterren werd omarmd.

Laat u verwonderen over zijn reizen, over de toevallige ontmoeting met zijn geliefde Jetta, over zijn verblijf in diverse landen maar vooral ook over de totstandkoming van het werk van deze beroemde Nederlandse kunstenaar. Zijn werk wordt tot op de dag van vandaag door fans van over de hele wereld bewonderd in de permanente tentoonstelling in den Haag.

Deze bijzondere documentaire is te zien tijdens de eerstvolgende filmavond op donderdag 25 april a.s. 

Klik hier voor de trailer.