Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Circus Makkie: Iedereen kan wel iets als je maar lang genoeg zoekt

29 oktober te zien in ons theater! Pinkie en Durske hebben een circus opgericht. Zij vinden alles een makkie. Goochelen, koorddansen, gewichtheffen en leeuwen temmen, dat proberen ze allemaal uit met de hulp van de kinderen. Maar of dat dan echt een makkie is....?

Waar een clown is, zie je altijd lachende gezichten. Dat is ook het doel van clown Durske (Ellen Princen  en clown Pinkie (Benita van Orsouw) met hun voorstelling ‘Circus Makkie’.

Ellen en Benita kennen elkaar van hun gezamenlijke periode als kleuterjuffrouw op basisschool ‘t Maxend in Nistelrode. Ellen: “We hebben een klik met elkaar en vooral tijdens themadagen hebben we ontzettend gelachen. Wat voor ideeën we ook hadden, het was altijd superleuk om te doen. Soms verzonnen we ter plekke dingen, de kinderen vonden het schitterend.

Tijdens ‘Circus Makkie’ komen er vijf thema’s aan bod. Van goochelen, koorddansen, messenwerpen, leeuwen temmen tot gewichtheffen. Ellen: “Een vrolijke interactieve voorstelling waarbij we kinderen om hulp vragen. Een show is nooit hetzelfde, want kinderen vragen altijd andere dingen. Dat stukje improviseren maakt het nog leuker. Naast dat we kinderen een glimlach willen bezorgen, zit er een boodschap in de voorstelling. Ieder kind heeft zijn of haar kwaliteiten, als je er maar voor wil gaan.”\

Lees het gehele artikel geplaatst in Klik Nieuws Oss  (2021)

Er zijn nog tickets te koop voor de extra voorstelling om 13.30 uur.