Cultureel Centrum Nesterlé

wo3.01
Terug

Afsluiting van 2017 met volwaardige eindejaarsconference

Laurens Timmers sluit het nisserois jaar af met een volwaardige eindejaarsjaarsconference genaamd  `tweeduzend zever tien`.

Samen met de Nisseroise  muzikant  Twan Pittens bracht hij een cabaret programma wat vooral gekenmerkt werd door veel creativiteit  en actualiteit  zowel landelijk als over  de typisch Nisseroise zaken.  

Zijn stijl was vooral vertellend, beschouwend met zo af en toe een flinke sneer. Niet een programma met een bulderlach maar wel mooie scherpe humor. De liedjes waren van eigen hand, mooi van tekst en Twan zette er een mooie warme gitaar onder. Hiermee lijkt het duo meteen een eigen stijl neer te zetten

De avond in cc Nesterlé begon met een optreden van Stripke veur een Helmonds trio wat veel snelle toegankelijk grappen maakt . Goed getimed en vooral niet te moeilijk. Mooi gezongen liedjes en begeleid door een opvallend goede pianist.
Een goede opwarming van de avond maar de hoofdact was natuurlijk bestemd voor Laurens en Twan.
Belangrijk onderdeel van de voorstelling was een heel creatief  multifunctioneel achterscherm wat hij zelf bediende. Zo was het eerst een scheurkalender met eigen aantekeningen, later werd het een raam wat uitkeek op het plein. Maar ook diende het om halverwege de voorstelling alle negatieve nieuws te laten passeren  `zo dan hebben we dat ook gehad´.
Het lukte Laurens goed om voldoende afwisseling in de voorstelling te brengen en reflectie af te wisselen met snellere humor. Natuurlijk kwamen de Nissroise onderwerpen als het nieuwe centrumplan, de tweede supermarkt aan de orde . Hilarisch was zijn samenvatting voor de nieuwe generatie over wat de Brouwershoeve vroeger nou voorstelde.

Kortom een volwassen goede eindejaarsconference. Een hele goeder basis voor een goede Nisseroise traditie die qua timing en regie nog verder ontwikkeld kan worden.
Volgend jaar maar weer lijkt me zeker als je bedenkt hoeveel doorgroei er nog mogelijk is, misschien zelfs naar  een avondvullend programma