Cultureel Centrum Nesterlé

di2.05
Terug

BZB en the Wetnecks zetten home town cc Nesterlé op zijn kop.

Zoals aangekondigd een theater programma met voor de pauze The Wetnecks en na de pauze BZB unplugged.
Nou en een echte theateravond werd het met de zes gabbers van BZB aangevuld met basis Tiny Bill maar . Het muziek maken zit hen in de Brabantse botten . Alles wat ze aanraken verandert in muziek en feest

Eerst de zeven broers uit Middeltown  ALabama. Samen hebben ze een intelligentie wat net gemiddeld is. Maar muziek maken kunnen ze als geen ander. Stiekem herkennen we natuurlijk de vrienden van BZB die op een geweldige manier in de huid van de zeven broers kruipen .Hilarische grimassen en onverstaanbare Amerikaanse teksten. 

De BZB-ers spelen hun rol overtuigend. Maar vooral de muziek maakt indruk . Ze vertalen  oude en nieuwe hits naar de stijl van  de Wetnecks een mix van bleu grass, country, polka en rock en roll. Zo maakten ze een  onnavolgbare vertaling van Mama Mia van Abba naar de Wetnecks stijl. Er lijkt een nieuw werkwoord geboren namelijk verwetnecken van muziek.  De zaal geniet er van en zingt uit volle borst mee.
Na de pauze kwamen de vrienden van BZB geschoren en gekapt op als zichzelf. Volledig unplugged brachten ze hun eigen nummers die voor het theater  geschikt zijn . Soms ook heel kleine intieme nummers. Zo zong Erik alleen met gitaar en zijn rauwe stem op een kruk het lied jenever en vertolkte Willem  indrukwekkend een psychiatrisch zieke man . We wisten dat hij kon zingen maar in een intiem theater kreeg het wel een extra dimensie .  Dick klom op een lift met een klein drumstelletje en drumde zich zo de zevende hemel in met zijn intense mimiek.
Uiteindelijk konden ze het niet laten en zette ze cc Nesterlé  op zijn kop met hun feestmuziek.  Vanaf dat moment kon niemand meer blijven zitten en veranderde de cc Nesterle in een kleine feesttent.

Na het optreden was er nog een afterparty die tot in de kleine uurtjes duurde .
Dit verdient een compliment voor de vrijwilligers die tot in de kleine uurtjes de gasten voorzagen van hun drankje chapeau !!!!

Kortom het was feest in Nistelrode en BZB was de aanstichter.