Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Lachend het jaar uit met het jaarverslach van Twan en Laurens.

30.12: Het jaar is bijna voorbij en dan is het tijd voor tradities. Eén daarvan is het jaarverslach van Twan en Laurens in een uitverkocht cc Nesterlé

Met snelle soms scherpe grappen nemen ze het jaar door. Ze verweven landelijke en wereld thema’s met Nisseroise gebeurtenissen

Zo kan het gebeuren dat Paus afgewisseld wordt met een friet bakkende Tonnie van Esch. 
Maar ook met het lied: "De wereld staat in brand maar onze Jumbo zit in een nieuw pand".

De vraag wat er onder de getoonde krantenkoppen staat, vormt een mooie rode draad door de voorstelling. Het is een prachtige kapstok om de grappen aan op te hangen.

Vooral Laurens is scherp en zoekt regelmatig het randje op met zijn woordgrappen en dubbele bodems. Het publiek vindt het prachtig. Ze schuwen niet de gevoelige onderwerpen maar eindigen altijd weer met een gulle lach.

Meer dan hun eerdere voorstellingen zit er de vaart goed is. Ze zijn goed op elkaar afgestemd. 
Laurens ad rem en spits met woordgrappen.Twan meer de aangever en natuurlijk de muzikale helft van het duo. Hij zingt bijna alle nummers die ze zelf geschreven hebben. Laurens ondersteunt met zijn contrabas.

Dit was misschien wel de beste voorstelling van al hun voorstellingen maar het was dan ook een turbulent jaar waar veel op aan te merken was.

Mede namens Twan en Laurens iedereen een goed en gezond 2024 en volgend jaar maar weer een jaarverslach van deze twee kanjers.

Hans van Uden