Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Sluit je je ogen, dan staan daar Simon & Garfunkel in real life

Het kon nog net afgelopen zaterdagavond, vlak voordat de theaters ’s avonds de deuren weer moeten sluiten: de muzikale voorstelling van Niels van der Gulik en Marcel de Groot. En wat was het genieten. Wat een toptalenten.

Niels en Marcel spelen de nummers uit het legendarische concert van Simon & Garfunkel uit 1981 in Central Park in New York. Niels vertelt het verhaal over dit wereldberoemde duo, het rauwe randje van hun samenwerking en hun besluit te stoppen als duo in 1970. Maar dit alles neemt niet weg dat Simon & Garfunkel ondanks alle perikelen een keur aan wereldwijde succesnummers voor het voetlicht brachten.

Bijna niet te evenaren, zou je denken. Tot je Marcel en Niels bij elkaar zet. Allebei een dijk van een stem, en als zangduo zo waanzinnig goed op elkaar afgestemd dat het kippenvel met regelmaat over je armen kruipt. Sluit je je ogen, dan staan daar Simon & Garfunkel in real life.

En dan de percussionist, Richard Heijerman. Wat die presteert: gelijktijdig met één hand het keyboard bespelen, met de andere hand drummen en intussen met beide voeten de pedalen gebruiken: ik zeg Petje Af. Ze speelden de meest bekende nummers van Simon & Garfunkel, waarbij ze met hun zang, gitaarspel en percussie het publiek keer op keer wisten te raken.

Nesterlé is er weer in geslaagd een fantastisch duo naar Nistelrode te halen. Als toegift kregen we The sound of Silence. Wow… ja, daar word je stil van.

Tekst: Anita van den Bogaart