Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Bauke Bakker - de beste zingende drummer van Nederland

Bijna aan het einde van het theaterseizoen pakte Nesterlé op zaterdag 25 mei nog even uit met Bauke Bakker & The Soul Cages, die een ode brachten aan The Police en Sting. Een geweldige voorstelling met liedjes en verhalen, waar het enthousiasme van afspatte.

Bauke begint in zijn eentje achter het drumstel maar nadat hij op emotionele wijze de eerste tonen van “So Lonely” inzet, voegen de drie bandleden zich snel bij hem. Een fantastisch optreden volgt. Nummers als “Can’t stand losing you” en “Roxanne” worden vol overgave gezongen en gespeeld. Maar ook solonummers van Sting zoals “Fragile” en “Englishman in New York” komen voorbij. Geen studioversies, maar prachtige liveversies met een eigen draai van de band en geweldige uithalen van de zanger/drummer.

Het is niet voor niets dat Bauke de ‘beste zingende drummer van Nederland’ wordt genoemd. Ontzettend knap hoe hij zijn twee helden Sting en Stewart Copeland, respectievelijk de zanger en de drummer van The Police, in één persoon weet te vangen. Wat een talent en wat een energie! Tussen de liedjes door komt Bauke achter zijn drumstel vandaan om de verhalen achter de liedjes, de band en de zanger te delen. Dat maakt dat het niet alleen een concert maar een echte theatervoorstelling is.

Het enthousiaste publiek bestond niet alleen uit mensen uit de regio; fans uit het hele land kwamen naar Nistelrode om erbij te zijn. En ze hadden er geen spijt van. In de foyer van Nesterlé werd nog lang nagepraat.

Tekst: Liseth Kuijs.