Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Cabaretpoel: Een veelbelovende mix van talenten die zeker de moeite waard waren!

Het publiek in Nesterlé liet zich zaterdag 24 februari verrassen met de voorstelling “Vier keer leuk”.

In het project ‘Cabaretpoel’ krijgen aanstormende talenten de kans om in diverse theaters in Nederland meters te maken. Vier verschillende performers zorgen steeds voor een avondvullend programma. Wie er optreden, blijft tot op de avond zelf een geheim.

Hidde van Gestel beet het spits af. Altijd lastig; het publiek moest er nog even in komen. Toch wist deze docent Nederlands de zaal goed op te warmen. Hij vertelde uit een echte onderwijsfamilie te komen: zijn opa was jarenlang docent Maatschappijleer en deed nog altijd dienst als skelet in het biologielokaal.

Als tweede trad Jan van Houwelingen aan. Hij nam het publiek met grappige anekdotes en gedichten mee in het fenomeen ‘helden’ en zorgde ook voor de nodige lachsalvo’s.

Na de pauze was het de beurt aan Joran Welling. Hoewel hij aangaf nooit buiten te komen, leek hij zich op het podium in Nistelrode helemaal thuis te voelen. Zijn grappen over Slowaakse sprookjes, het Wilhelmus en de website ‘Wordt een betere minnaar’ vielen zeer in de smaak bij het publiek.

Dat gold ook voor het optreden van Maaike Dirkje Hop, die de avond afsloot. Met liedjes en verhalen deelde ze haar positieve kijk op de huidige tijd. Ze deed dat met zoveel energie dat je niet zou denken dat ze nog luier is dan Pampers.

Vier keer leuk. 

Tekst: Liseth Kuijs.