Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Van Maasakkers: vanaf liedje één zingt het publiek mee

Maasakkers heeft een vaste plek in het programma van cc Nesterlé. Dus ook dit jaar was hij van de partij met een hele mooie, warme voorstelling. Soms vrolijk maar vaker verdiepend en reflectief.

Vooral zijn nieuwe liedjes kennen een diepere laag met veel overpeinzing. Meerdere malen bereiken zijn liedjes het kleinkunst niveau zoals het prachtige lied ‘mijn lief’.

Hij begint de voorstelling met de evergreen Cis Verdonk. Maar zijn muzikale vrienden Frank Cools en Bart de Win dopen het liedje in warme klanken. Dit blijft de hele avond zo. Mooie warme omlijstingen van goed geschreven teksten.

Veel nieuwe liedjes die Gerard al wandelend geschreven heeft.  Hij heeft waarschijnlijk in Corona tijd veel gewandeld want er is veel nieuw werk. Hij kiest er nadrukkelijk voor om niet te leunen op zijn oude succes maar maakt echt heel mooi nieuw werk.

De zaal in Nesterlé is helemaal uitverkocht. De vele grijze kruinen verraden dat Gerard een vaste groep bewonderaars heeft. Vanaf Liedje één zingen ze mee, Gerard hoeft weinig moeite te doen; het publiek mijmert vanzelf mee en na aanmoediging zingt men uit volle borst.

Een gezellige sfeervolle avond zoals we van Gerard gewend zijn maar hij heeft dit zeker ook te danken aan de fantastische muzikanten die precies aanvoelen wat zijn liedjes nodig hebben.

Kortom het was weer een mooie theateravond in cc Nesterlé. We beseffen ons maar weer eens wat we allemaal hebben moeten missen.

Hans van Uden 

Foto's: Marcel van der Steen