Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

GEEL: Een mooie voorstelling met een diepere laag en een hoopvolle boodschap.

De kinderen zijn gevraagd om in het geel te komen, en al snel blijkt waarom. Alles in deze voorstelling van regisseuse/mimespeelster Anastasiia Liubchenko uit Oekraïne, gitarist Thijs Felperlaan en percussioniste Yung-Tuan Ku is immers geel: hun omgeving op het podium, hun attributen en zijzelf. Dat roept al de nodige verwondering op.

Alles verandert als er plotseling een blauw eitje verschijnt. Blauw?? Dat kennen ze niet in de gele wereld. En dan komt er ook nog een blauw persoon hun wereld binnenstappen. Ze proberen de indringer te verjagen, maar de blauwe persoon maakt mooie percussiemuziek, en op een gegeven moment slaat de vijandelijke houding om in die van nieuwsgierigheid. Aarzelend zoeken geel en blauw toenadering tot elkaar, en dan ontdekken ze dat ze -ondanks hun kleurverschil- gewoon vriendjes kunnen zijn.

Ze verven een doek blauw en geel, en verwelkomen de kleur groen. Dan ontstaat er een bont kleurenpalet in het decor en mogen de kinderen in het publiek meedoen met percussie. Want hoe meer kleur, hoe meer vrolijkheid!

Een mooie voorstelling met een diepere laag en een hoopvolle boodschap. En op dit moment heel actueel met de oorlog in Oekraïne, waarvoor ook na de voorstelling aandacht wordt gevraagd.

Geel: een absolute aanrader voor kinderen vanaf twee jaar.

Anita Boogaart