Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Stephanie en Eva nemen je mee op hun eigenwijze reis

Muzikanten zijn altijd onderweg. Ze reizen door hun hoofd. Ze reizen door jouw hoofd. Ze blijven hangen in je hoofd... Eva en Stephanie ontmoetten elkaar eind 2018 in Antwerpen toen ze allebei waren uitgenodigd om in de Bourlaschouwburg te komen spelen. Daar bleek dat ze naast het zingen en schrijven ook een internationaal avontuur delen... Een dik half jaar later besluiten ze samen op pad te gaan door hun eigen muzikale wereld.

Op vrijdag 19 november staan deze dames op het podium van Nesterlé, reis je mee? 

Eva en Stephanie laten je in 'Overal kom ik thuis' proeven van oud en nieuwe materiaal, spelen songs van zichzelf en van elkaar, alleen en samen. Troubadours van de Lage Landen zijn het, maar hun horizon reikt verder. Ze zijn gekend van Friesland tot Watou, van Amsterdam tot L.A.

Allebei werkten ze in Nederland, België en Amerika met grote en kleine namen uit de pop-, rock- en folkwereld. Na enkele jaren heen en weer pendelen tussen het Oude Continent en The States, na tientallen concerten, opnames en schrijfsessies in New York, Los Angeles, Nashville, Austin en Houston kwamen ze allebei terug met nieuwe Nederlandstalige liedjes.

Inspiratie putten ze uit gesprekken met cowboys en hipsters, ver en dichtbij, uit steden in uitgestrekte woestijngebieden en dorpjes dicht bij huis, uit badkamers vol kakkerlakken en koffie uit de eigen keuken, uit uren luisteren naar de autoradio, uit meditatie, uit de kosmos en op het land.

Kortom: ze nemen je mee op hun eigenwijze reis. En overal komen ze thuis.


Over Eva en Stephanie:

Eva De Roovere
ken je waarschijnlijk vooral van haar solowerk: haar debuutalbum De jager, daarna volgt Over & weer, een derde cd Mijn huis en Viert. Haar muziek krijgt platina en triple gouden awards en ze staat met Diggy Dex op 1 in de Nederlandse hitlijsten met Slaap lekker, zijn remix van Fantastig toch. Ondertussen heeft ze een boek vol brieven geschreven, 3 Engelstalige albums uitgebracht en werkt ze volop aan nieuw repertoire. Eva toert solo of met band, met eigen werk en met verschillende projecten, door België en Nederland. Nu dus samen met Stephanie.

Stephanie Struijk schrijft persoonlijke verhaaltjes in liedjes. Misschien ken je haar nog wel onder de naam ‘Stevie Ann’, ze bracht toen op 18-jarige leeftijd haar debuutalbum uit waarmee ze onder andere op Pinkpop stond. In 2016 schreef ze samen met Daniël Lohues haar eerste album in het Nederlands tijdens een roadtrip door Amerika, waar Stephanie een tijdje gewoond en gewerkt heeft. Tijdens deze reis merkten ze dat de liedjes zich het beste lieten vertellen in haar eigen taal. Deze switch is haar goed bevallen, en er kwamen meer liedjes in de moerstaal uit de pen gerold. En Stephanie slaat met haar nieuwe album Fijn zo weer een nieuw hoofdstuk open in het Nederlands. Ze gaat door waar ze gebleven was, de focus ligt vooral op verhalen die verder willen en liedjes die troost geven en de tijd misschien heel even stil doen staan.