Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Rob Scheepers weet te prikkelen

In deze try-outvoorstelling van zijn oudejaarsconference, verwijst Rob Scheepers subtiel naar enkele nieuwsfeiten uit het afgelopen jaar, maar vormt corona de rode draad.  
Nog voordat hij één woord gezegd heeft, heeft hij de lachers op zijn hand, door met een botsautootje op het podium te verschijnen.

Want we botsen overal over in Nederland: of het nou gaat om het Koninklijk Huis, inclusiviteit, de QR-code of vaccineren. Zelf heeft hij over dat laatste een duidelijke mening: het is allemaal de schuld van de niet-gevaccineerden. Om eraan toe te voegen dat het hem verder niet uitmaakt; hij is tenslotte de enige die op veilige afstand staat in deze uitverkochte zaal vanavond.

Ruim anderhalf uur vertelt Rob over zijn ‘botsingen’ tijdens corona. Hoe hij in de lockdownperiode als ‘demissionair cabaretier’ zijn grappen thuis vertelde en hoe de spanning er vanaf ging tussen zijn vrouw en hem. Dat hij tijdens het wielrennen allerlei obstakels tegenkwam zoals mannen op e-choppers en oude mensen op e-bikes. En hoe hij op vakantie ging naar een all inclusive resort op Mallorca en daar zijn ‘vrijheid’ kocht.

Aan het einde van de avond vraagt hij zich vertwijfeld af of de pandemie misschien toch een wereldwijd complot is, of van bovenaf gestuurd. Want op een e-chopper rijden en op vakantie gaan naar een all inclusive resort, dat doe je toch niet vrijwillig?

Na een staande ovatie roept Rob op om zoveel mogelijk naar voorstellingen te gaan, nu het nog kan. Het publiek heeft daar zin in, na deze vrolijke avond.

Recensie: Liseth Kuijs
Foto: Marcel van der Steen