Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Terugblik op sfeervol optreden van Taaftere

Het woord taaftere staat voor laat in de middag. Het moment dat de dag ten einde loopt en de avond aanstaande is. Een goed woord voor de 3-mans band wat sfeervolle luisterliedjes ten gehore bracht

Uitgegeven: 21 september 2015

. Taaftere bestaat uit drie rasmuzikanten, Mario van der Linden op gitaar, Willy Verkuilen op basgitaar en mandoline en Mark Söhngen accordeon en trekharmonica.

Met name de laatste was virtuoos in zijn spel. Gevoelig bespeelde hij zijn instrument alsof hij één was met de harmonica. De Franse was onmiskenbaar. Hetzelfde gold voor de bassist die de snaren leek te strelen en de muziek een hele warme ondertoon gaf. De gitaar van Mario van der Linden ondersteunde het geheel en maakte het voller en completer. Alle drie de muzikanten bleken ook goede zangers te zijn die met en zonder elkaar goed zongen.

De liedjes gingen over alledaagse dingen , maar soms ook diepgaandere onderwerpen zoals het leid speciaal gemaakt als afscheid voor een dierbare. Mario van der Linden is van Nisseroise afkomst. Zoon van Géraar van der Linden Zijn vader runde een sigarenwinkel daar waar nu Fietsplus Rini zijn fietsenzaak heeft.

De avond werd geopend met een animatie film die gemaakt was door zus Marie José. In een animatiefilm liet ze ons zien hoe het jonge leven van de kinderen van Géraar van der Linden er uit gezien heeft. Hierdoor werd het optreden van de band nog persoonlijker en intiemer. De titel van het programma is niet voor niets: ‘Duzend stappen’. Dit refereert aan de eerste keer dat Mario - aan de hand van zijn moeder - met zijn korte beentjes de Bedafse berg opklauterde. Veel van de gespeelde liedjes gingen over Nisseroi, de Bedafse berg en alledaagse zaken over zijn en ons leven. Ondanks de goede teksten bleef de muziek vooral de boventoon voeren.

Jammer is het dat de zaal van CC Nesterlé half gevuld was. Het optreden verdiende absoluut een volle zaal. Misschien moet Nistelrode er nog aan wennen dat we een echte theaterzaal hebben met een echte programmering en goede artiesten . Het is echt de moeite waard om de rest van het theater seizoen in de gaten te houden wat er gebeurt in CC Nesterlé want als deze trend voortgezet wordt, belooft het een goed seizoen te worden.

Met dank aan Hans van Uden voor de recensie en Marcel v.d. Steen voor de foto