Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Nesterlé sluit filmseizoen af met klassieker

Op 29 juni - op de laatste filmavond van dit seizoen een filmklassieker 'The Graduate' die na ruim 55 jaar nog weinig aan kracht heeft ingeboet.

Benjamin Braddock (Dustin Hoffman) is een net afgestudeerd broekie van 21 jaar, die niet weet wat hij verder wil met zijn leven. Maar wel dat hij het zeker anders zal doen. Thuis zit het huis vol visite, de rijke vrienden van zijn ouders die allemaal ter ere van zijn afstuderen zijn gekomen. Benjamin ontvlucht de drukte op zijn eigen kamer. Dan komt plots Mrs. Robinson (Anne Bancoft), de vrouw van zijn vaders compagnon, binnen en vraagt hem of hij haar naar huis wil brengen. Eenmaal daar aangekomen nodigt ze hem uit binnen te komen en brengt hem nogal in de war. Tot zijn grote verrassing kleedt zij zich spontaan voor hem uit. Later spreken ze af in een hotel en zo ontstaat er tussen Benjamin en Mrs. Robinson een heimelijke liefdesaffaire. Dan komt na enkele maanden de dochter van Mrs. Robinson, Elaine (Katharine Ross) weer thuis. Benjamin wordt verliefd op haar. Mrs. Robinson ontploft en de hele situatie loopt gigantisch uit de hand.

Ga je mee terug in de tijd? Kaartjes voor de film koop je 29 juni aan de kassa voor € 5,00.  De kassa is geopend om 19.30 uur.