Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Jochen Otten windt vanaf de eerste minuut de zaal om zijn vinger

In een vloek en een zucht is een voorstelling van Jochen Otten voorbij. Letterlijk, want de voorstelling begint met een stevig potje vloeken en eindigt met een zucht van het enthousiaste publiek dat even op adem moet komen van de tomeloze energie en grapdichtheid van deze Brabantse cabaretier.

Gezien in het Nesterlé theater op 19.10.24: 

Ondanks dat Jochen Otten nog zoekende is naar de juiste volgorde in zijn voorstelling, windt hij vanaf de eerste minuut de zaal om zijn vinger. Hij neemt het publiek mee in zijn huidige levensfase waarin hij het gevoel krijgt dat hij in tijdnood zit. Tijdnood omdat zijn lichaam hem op zijn 51e meer en meer in de steek laat en hij vooral geen tijd meer heeft te verliezen. Hij heeft geen tijd meer voor gesprekjes over zonnepanelen, zomervakanties en ‘hoe mensen dat nou doen met kinderen gedurende een werkweek'. Dat levert hem vooral ergernis op en daar kan hij zich heerlijk boos over maken.

Jochen Otten weet als cabaretier de juiste snaar te raken. Dat hij af en toe lekker plat Brabants kan praten, zorgde in het Nistelrodese theater voor nog meer herkenbaarheid. Het publiek genoot van de verhalen en vele grappen van Otten en hoopt dat hij nog vaker het Nesterle-theater kiest om zijn nieuwe shows uit te proberen.

Tim Wijnen 

Voor meer foto's gemaakt door Marcel van der Steen ga naar: https://www.mooibernheze.nl/nieuws/kunst-cultuur/66288/gezien-in-cc-nesterle-jochen-otten