Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Brabant, mijn Brabant in Caramba jasje

Op zaterdag 22 april 2023 komen Joris Linssen & Caramba naar ons theater met de voorstelling Dichterbij.  In deze voorstelling staat de ‘streekmuziek’ centraal. Het idee van deze voorstelling ontstond bij Nesterlé door Ad de Laat. 

Voor het grote publiek is Joris Linssen vooral bekend van TV. Programma’s als ‘TAXI’ en ‘Hello Goodbye’ zijn legendarisch in de Nederlandse TV geschiedenis. Naast zijn TV werk tourt de in Eindhoven opgegroeide Joris Linssen samen met zijn band Caramba het land door met muzikale voorstellingen. De vijf vrienden staan bekend om hun puurheid, aanstekelijke enthousiasme en de persoonlijke verhalen van Joris.

Streekmuziek
“Tot nu toe haalde ik met mijn band veel inspiratie uit Mexico, ditmaal zoeken we het dichterbij“ vertelt Joris. “Je merkt dat veel Nederlanders de afgelopen jaren ons land zijn gaan herwaarderen. Vakantie in eigen land was weer heel normaal en de mensen kwamen erachter dat er ook in alle delen van Nederland ontzettend veel te ontdekken en te genieten valt. Zo hebben wij in de afgelopen coronajaren het vizier ook enigszins verlegd naar Nederland. Wij treden veel op in de streek en komen dan regelmatig in aanraking met muzikale pareltjes uit de provincie. Dat heeft ons geïnspireerd om deze streekliedjes te gaan bewerken. We hebben ze vertaald en voorzien van een Caramba jasje. 

Brabant, mijn Brabant
“Het idee hiervoor is eigenlijk geboren in Brabant” herinnert Joris zich.”Daar zagen we in Cultureel Centrum Nesterlé in Nistelrode een oude foto hangen van een artiest die ons niet bekend voorkwam. Toen mensen dat merkten zeiden ze: ‘Kende gullie die nie?’ en legden ze ons uit dat dat een foto was van Ad de Laat, een van de meest succesvolle zangers van liedjes in het Brabants dialect. We zijn ons toen in zijn repertoire gaan verdiepen en kwamen inderdaad prachtige liedjes van Ad tegen zoals ‘Brabant, mijn Brabant.’ Dat lied hebben voor Dichterbij  bewerkt. In elke streek kom je zulke verborgen pareltjes tegen, een rijkdom die je naar onze mening moet koesteren en uitdragen.”

klik hier voor de videoboodschap van Joris aan bezoekers van Nesterlé