Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Op zijn “Van-de-Veerdonks”.

Van uitstel kwam gelukkig geen afstel. Afgelopen zaterdag speelde Mark van de Veerdonk de oorspronkelijk in december 2022 geplande voorstelling “Podiumbeest ontsnapt”. Het was het wachten meer dan waard.

Met zijn kenmerkende grimassen, zelfspot en al dan niet waargebeurde anekdotes maakte hij er weer een vrolijke avond van. Op zijn “Van-de-Veerdonks”. 

Met zijn voorstelling “Podiumbeest ontsnapt” is Mark bezig aan zijn afscheidstour. Hij trakteert het publiek op een masterclass “Hoe word je een succesvolle cabaretier en hoe blijf je aan de top?” En hij kan het weten, met zijn 17 letters tellende naam is hij immers één van de grootsten uit de Nederlandse cabaretscene en sowieso de ‘Beste cabaretier van het buurtschap Slabroek’.

In de bijna twee uur durende show deelt hij de hoogtepunten uit zijn 39-jarige carrière. De fragmenten met de nylonkous, in een boot, een telefooncel en een vliegtuig zijn een feest van herkenning voor de bezoekers, die allemaal al eens naar een voorstelling van hem zijn geweest. Op Erik na dan.

Met het lied “Elk einde is een nieuw begin”, sluit Mark het eerste deel af om na de pauze inderdaad nog één keer opnieuw te beginnen. Met het lied “Ik ben jij en jij bent mij” brengt hij een ode aan het publiek en met een ludieke aftiteling dankt hij iedereen die een bijdrage leverde aan zijn carrière.

Voor het publiek had er geen einde aan hoeven te komen; niet aan de avond en niet aan zijn carrière. Maar na 2800 voorstellingen slaat hij de deur van het theater dan toch echt met een grote knal dicht. Een prachtig afscheid.

Tekst: Liseth Kuijs.

Klik hier voor meer foto's van Edwin Hendriks