Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Anneke van Giersbergen zingt Kate Bush en neemt publiek mee naar muzikale hoogtes

“Even de boel de boel laten”, dat was het gevoel wat Anneke van Giersbergen haar publiek zondagavond 20 maart wilde bezorgen. En met haar kraakheldere stem, prachtige liedjes en een flinke dosis enthousiasme, slaagde ze daar helemaal in.

Ze had er dan ook zin in, op deze bijzondere avond voor een “uitverkocht bakkie”. Samen met Thijs Schrijnemakers op toetsen, Gijs Coolen op gitaar/bas en Otto de Jong op drums/percussie, bracht de Brabantse zangeres een ode aan Kate Bush.

Geen imitatie, want dan zou ze naar eigen zeggen door de mand vallen. “Niemand klinkt zoals zij”. Dat zelfde kun je zeggen over Anneke van Giersbergen zelf, die ook een enorm stembereik en herkenbaar stemgeluid heeft. Met liefde vertelt Anneke in de show hoe zij op jonge leeftijd al gefascineerd raakte door de ongrijpbare romantische stem, de grote ogen en de ‘balletachtige moves’ van Bush.

Ze neemt het publiek mee in de verhalen achter de liedjes, waardoor ze nog mooier worden. Naast enkele minder bekende maar prachtige nummers worden hits als ‘Running op that hill’, ‘Don’t give up’ en ‘Babooshka’ op geheel eigen wijze gebracht. Soms kwetsbaar, slechts begeleid door piano of gitaar, dan weer krachtig, dansend en springend over het podium.

Het publiek wordt vanaf het eerste nummer gegrepen en zoals dat gaat met mooie avonden komt ook deze veel te snel tot een einde. Na het laatste liedje volgt een staande ovatie, waarna Anneke, zichzelf begeleidend op de gitaar, een prachtige versie van ‘Cloudbusting’ zingt. De avond wordt dansend afgesloten met het nummer ‘Red shoes’. 

Liseth Kuijs