Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Chris Grem schittert met liedjes van Neil Diamond

In een bomvolle Nesterlé-zaal bracht Chris Grem op zaterdag 11 februari een ode aan de Amerikaanse zanger Neil Diamond. “Sweet Caroline’ was er natuurlijk bij. En ook Barbara Streisand was van de partij. Een vermakelijke avond.

‘Ook Barbara Streisand was van de partij’

Met een piano, gitaren en een verkleedkist, nam de Rotterdammer het publiek op enthousiaste wijze mee in het leven en werk van Neil Diamond. Hij vertelde hoe de zanger jarenlang probeerde als tekstschrijver aan de bak te komen en toen dat niet lukte besloot om dan maar zelf te gaan zingen. Hoe hij toen moest gaan optreden maar dat helemaal niet kon. En hoe hem dat langzaam maar zeker steeds beter af ging en dat ook terug te zien was in zijn kledingstijl, die veranderde van zwart, naar wit, naar glitter.

Over de samenwerking met de Monkeys, Gilbert Bécaud en Barbara Streisand. Met haar zong Chris het duet “You don’t bring me flowers”. Hij aan de piano, zij op een muziekband, maar evengoed prachtig. Met de ogen dicht was het soms alsof de echte Neil in Nistelrode was.

Met verrassende nieuwe arrangementen, bijvoorbeeld van “Beautiful Noise” en de Nederlandse vertaling van “Red Red Wine”,  gaf Chris een eigen draai aan de muziek. Met respect en bewondering. Om de diamant te laten blijven stralen.  “Als je mij wilt leren kennen, hoef je alleen maar naar mijn muziek te luisteren”, zie Neil ooit. Het publiek in Nesterlé luisterde. En leerde hem wat beter kennen.  

Tekst: Liseth Kuijs.