Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Liefhebbers van het theater van de lach opgelet!

Deze voorstelling mag u niet missen. Een lekker lange avond bomvol leuk en gevarieerd cabaret. De Cabaretpoel is bedoeld om het publiek nieuwe talenten te laten ontdekken. Dus geen Jochem Meijer of Theo Maassen, maar misschien wel de toekomstige. 

Zeg nou zelf, wat is er leuker dan zelf het nieuwe talent van de toekomst in ons theater te ontdekken. Dan kan je later altijd nog zeggen: ‘Kijk die heb ik nog zien spelen in Nistelrode toen nog niemand hen kende!’. Voor liefhebbers van cabaret en komedie is dit een voorstelling om de vingers bij af te likken. Vier optredens met voor de prijs van één. Vier keer leuk!”

Nederland barst van het cabarettalent. Mede daardoor is het zo druk op de Nederlandse podia dat het voor nieuwe talenten moeilijk is om aan optredens te komen en om zich te ontwikkelen. Daarom begonnen de cultureel ondernemers Tim van der Sluijs en Corinne van der Vliet in 2007 het speel- en leertraject De Cabaretpoel.
De Cabaretpoel is een initiatief om nieuw cabarettalent de kans te bieden hun talent te ontwikkelen en te laten rijpen. Het is een avondvullende voorstelling met vier aanstormende cabarettalenten. Elke cabaretier of groep speelt een voorstelling van ongeveer 25 minuten. Eén van de deelnemende cabaretiers fungeert tevens als presentator. De Cabaretpoel is dus een soort reizend cabaretfestival, maar dan zonder competitie-element.

Bij de samenstelling van de Cabaretpoel wordt gelet op talent, kwaliteit en diversiteit. U krijgt dus niet vier keer hetzelfde, maar een zeer afwisselende avond met voor elk wat wils. Een avondje Cabaretpoel is dan ook een echte belevenis voor het publiek.

Op zaterdag 24 februari is het een verrassing wie het podium van Nesterlé betreden. 

De vaste kernbespelers van de cabaretpoel in seizoen 2023/2024 zijn:

Evelien Louwers is een bruisende performance met absurde en soms clowneske beelden. Nu ze ook stand-up comedy heeft ontdekt, trekt ze wat vaker haar mond open om haar twijfels over het bestaan te delen. Evelien won Pucks Talent Cabaret in 2022. Ze studeerde in 2019 af bij Studio Selma Susanna in Amsterdam.

Floris de Vree wil graag de mensen zo hard mogelijk laten lachen. Of het nou is door een flauwe grap, een hilarische anekdote of een zelfgeschreven prentenboek. Floris wil de mensen met buikpijn van het lachen de zaal uit hebben. En ach, als er toch ergens een persoonlijk verhaaltje of een boodschap in zit, is dat toch alleen maar mooi meegenomen? Floris won in 2020 Pucks Talent Cabaret.

Hidde van Gestel won in 2019 als 18-jarige Puck’s Talent Cabaret in Arnhem. Dit nieuwe cabarettalent neemt je mee in zijn gedachtewereld met scherpe humor en een vleugje saxofoon.
Jan van Houwelingen (winnaar Albert Heijn kleurwedstrijd 2003) bestijgt nu al een aantal jaar het podium met scherpe anekdotes, gênante woordgrappen en flauwe observaties. In zijn voorstelling “Op Sokken” loopt Jan, anekdotisch en vol zelfspot, langs de sokkels van zijn idolen op zoek naar de held in zichzelf. Hij treedt op door heel het land, zolang de treinen rijden.

Joran Welling. Joran zit op slot. Het liefste gaat hij niet naar buiten, want mensen zijn eng en de wereld overweldigend. Toch gaat zijn voordeur af en toe open: met z'n gitaar en gedachtenkronkels stapt hij het podium op en bevrijdt hij zichzelf en het publiek. Zo doet hij in ‘Doodleuk’ een ultieme poging om zijn binnenwereld met ons te delen. Het is een merkwaardige poging, maar het is er een.

Maaike Dirkje Hop is ontzettend blij met deze tijd. Ze kan namelijk niks praktisch, maar in deze tijd kom je daar goed mee weg. Maaike is hevig geïntrigeerd door powervrouwen die in hun kracht staan en influencers die anderen ervan proberen te overtuigen dat je 10K per maand kunt verdienen zolang je maar in jezelf gelooft. En door iedereen die zichzelf moreel superieur voelt door de aanschaf van een warmtepomp. Maaike begon in 2021 met cabaret en in 2022 won Maaike de publieksprijs van het Cabaretfestival Griffioen-De Stoep.

Tim Kroeze kwam voor zijn studie naar Utrecht en is er nooit meer weggegaan. Om het leven onvoorspelbaar te houden doet Tim ieder zoveel jaar totaal iets anders, dat had hij zelf ook liever anders gezien, maar zo is het nou eenmaal. Zijn droom is om ooit nog eens een autobiografische tekst in de derde persoon te schrijven. In 2022 won Tim de Juryprijs van Griffioen/DeStoep Cabaret Festival, en de Jury&Publieksprijs van de Comedy Talent Award en de Juryprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival.

Tickets voor deze verrassende avond zijn te koop via www.nesterle.nl.