Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Met je ogen dicht waande je je dan ook bij een echt Bowie-concert.

‘Let’s dance’ op muziek van David Bowie

Gezien in Nesterlé: Station to station

Op vrijdag 15 maart zorgde de 7-koppige band ‘Station to station’ in Nistelrode voor een meeslepende avond vol Bowie-magie. In het ruim twee uur durende optreden nam de band het publiek mee in het uitgebreide en eigenzinnige repertoire van David Bowie.

Vóór de pauze was het vooral luisteren naar de nummers van het album ‘Ziggy Stardust and the Spiders from Mars’, waaronder het bekende ‘Space Oddity’. Na de pauze werd er flink gedanst op liedjes uit zijn latere periode, zoals Let’s dance, Under pressure, China Girl en Modern Love.

De show is er niet op gericht om Bowie ‘na te doen’ en dat heeft de band ook niet nodig. Door de stem van de zanger, die opvallend dicht bij die van de meester zelf komt, en de zeer professionele muzikanten en achtergrondzangeressen, waren de liedjes bijna identiek aan de originelen. Met je ogen dicht waande je je dan ook bij een echt Bowie-concert. Je ogen sluiten was echter zonde, want dan miste je de mooie beelden op het filmdoek achter de band, waarin Bowie in allerlei gedaantes te zien was tijdens concerten en interviews. Een mooie toevoeging die de show extra sfeer gaf.

Met de sfeer zat het sowieso goed. Een aantal dames op de voorste rij ging dan ook enthousiast in op de uitnodiging om met de zanger te dansen. De band kon het podium uiteraard niet verlaten zonder toegift en met het bekende ‘Heroes’ kwam er een einde aan een mooie, muzikale avond.

Tekst: Liseth Kuijs.
Foto's: Edwin Hendriks