Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Tangarine ontroert publiek

De tweeling Tangarine ontroert het publiek met mooie muziek, prachtige gevoelige teksten en een mooie lichtshow.


Tangarine bestaat uit de tweelingbroers Arnout en Sander Brinks . Allebei singer/songwriters en gitaristen. Ze kregen landelijke bekendheid met hun optredens in de wereld draait  door. Op het podium vormen ze, hoe kan het ook anders, een twee eenheid. Ze vullen elkaar volledig aan en lijken moeiteloos samen te versmelten in hun songs. Ook het publiek lijkt gaandeweg geraakt door zowel het prachtige gevoelige  gitaarspel als de kwetsbare teksten.  De voorstelling wordt zo heel intiem en hel ijkt alsof hun voorstelling vooral voor  een klein theater, zoals cc Nesterlé , gemaakt te zijn .
De strak geregisseerde voorstelling  was een aaneenschakeling van liedjes die sterk doen denken aan de jaren zestig, zeventig maar dan met een  hele persoonlijke inhoud . De broers zingen over hun eigen leven ,hun onzekerheden en hun passie.  Ze blijven in de voorstelling bescheiden en soms zelfs verlegen zoals je ook hun liedjes kunt ervaren.
Gaande de voorstelling nam ik me voor vooral de teksten goed te willen horen en begrijpen en werd ik geconfronteerd met teksten als “it takes two to by one”en “love takes two wheels to ride”naar aanleiding van een lied gemaakt ter ere van de fiets.
De voorstelling wordt prachtig ondersteund met een bijpassende lichtshow precies in de sfeer van de voorstelling, sober maar mooi gevoelig . Ook hier geldt dat het lijkt alsof het speciaal bedoeld is voor een klein theater  Het geheel is  heel professioneel en goed doordacht.
De tweeling praat de voorstelling aan elkaar met hele persoonlijke ervaringen en ze vertellen regelmatig hoe bevoorrecht zij  zich voelen om het leven te leiden wat ze zo graag willen namelijk dat van singer/songwriter.
Nou ik voelde me bevoorrecht hierbij aanwezig te zijn geweest . De enkele lege stoelen in de zaal zijn stuk voor stuk gemiste kansen.
Een compliment voor de programma commissie van Nesterlé om dergelijke kwaliteit naar Nistelrode te halen , maar ik daag ze uit om Tangarine volgend jaar opnieuw te programmeren en er alles aan te doen om de zaal vol te krijgen .Deze jongens verdienen het en voor je het weet zijn ze zo bekend dat ze niet meer in Nesterlé passen.
Kortom hier moet je bij geweest zijn.

Hans van Uden