Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Over een kleine mol......: lekker vies, hilarisch en spannend

POEP. Dat dat een aantrekkelijk onderwerp blijft voor peuters en kleuters wordt deze middag wel weer duidelijk in een uitverkocht Nesterlé. Ieder kind kent het wel, het prentenboek over de Mol die wil weten wie er op zijn kop heeft gepoept. David en Rogier van Theatergezelschap Meneer Monster maakten er met hun voorstelling een ware happening van.

De zaal is voor de gelegenheid omgebouwd tot een speelruimte waarbij het publiek op bankjes aan twee kanten van een lange groene mat zit, waarop de mannen de voorstelling geven.

Met veel humor wordt elk dier uitgebeeld en door Mol bevraagd of die wellicht weet wie er op zijn kop heeft gepoept? Alle dieren laten vervolgens zien hoe zij poepen, zodat de groene loper aan het einde behoorlijk vol gepoept is. Leuk detail: alle ‘poep’ wordt uitgebeeld met etenswaar; zo is de drol op de kop van Mol een rookworst, keutels zijn dropjes en bonen, varkenspoep is chocopasta en de koeienvlaai is iets ondefinieerbaars uit een blik.

Het is lekker vies, hilarisch, spannend, om te lachen en soms ook wel een beetje eng, als de hond vervaarlijk grommend voorbij komt rennen. Ondanks hun eigen interpretatie wordt de verhaallijn gevolgd, waardoor de voorstelling voor alle kinderen heel herkenbaar blijft.

Het was genieten met een grote G, alle credits voor deze uitvoering gaan naar Theatergezelschap Meneer Monster, chapeau!

Tekst: Anita van den Bogaart
Foto's: Annemarie Bouman