Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Bijeenkomst groener centrum Nistelrode

Op 20 april vindt een informatieavond plaats met als onderwerp: een groener en klimaatbestendiger centrum van Nistelrode. 

Het programma is als volgt:
• Ontvangst met koffie/thee
• Doel en kaders van klimaatbestendig groen in het centrum
• Tafelgesprekken om reacties op te halen
• Hoe nu verder?
• Afsluiting met een drankje in de foyer.

Wat houdt het plan in? 
We willen het centrum van Nistelrode groener maken. De afgelopen maanden heeft een werkgroep bestaande uit de dorpsraad Nistelrode, ondernemersvereniging Nistelrode, Lips Groen en Gemeente Bernheze gewerkt aan een ontwerp. Het ontwerp is gemaakt voor de directe omgeving van het Raadhuis en Tramplein. Er komt minder bestrating en meer groen zoals bomen, plantsoenen, hagen. Hiermee zorgen we ervoor dat er meer water kan infiltreren en wordt droogte en wateroverlast tegengegaan. Ook zorgt het groen voor een betere uitstraling van het centrum. De temperatuur wordt aangenamer; dit zorgt voor een aantrekkelijk winkelcentrum. Dat is gunstig voor ondernemers, inwoners en het klimaat.

Het vergroenen van Nistelrode is onderdeel van een groter project om Bernheze klimaatbestendiger te maken. Er zijn ook plannen gemaakt voor Heeswijk-Dinther en Heesch, deze informatieavonden worden later aangekondigd. Wilt u meer informatie over het gehele project, kijk dan op projectpagina op samenbernheze.nl.

Wij kijken uit naar jullie belangstelling en reacties om met elkaar de leefbaarheid van het centrum te versterken. Heeft u vragen? Mail dan naar arie.kemps@live.nl
Namens de werkgroep.

Dorpsraad Nistelrode, Ondernemersvereniging Nistelrode en Gemeente Bernheze