Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

De voettocht van Jan Wijnen naar Santiago.

Presentatie Bibliotheek Nistelrode

Op donderdagavond 22 oktober geeft Jan Wijnen,  in Bibliotheek Nistelrode,  een fotopresentatie  over zijn ruim 2000 kilometer lange voettocht naar Santiago de Compostela.
De avond begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.
U dient zich vooraf aan te melden in de bibliotheek (0412-611555) of via contactnistelrode@nobb.nl.Jan Wijnen is een gepensioneerde metselaar uit Nistelrode. Zoals hij zelf zegt begon de liefde voor het lopen toen hij als zestigjarige met vroegpensioen ging. Eerst korte wandelingen in de omgeving,  later langere wandelingen en routes zoals het Pieterpad. Santiago lokte, maar ja zegt hij:  “dat is een heel eind en je zit met de taal. Frans wordt er op de steiger niet veel gesproken”. Jan zet door in zijn voorbereidingen en begint aan de tocht.

Presentatie bibliotheek Nistelrode
Met een fotopresentatie neemt Jan Wijnen de bezoekers mee in het verhaal over zijn voorbereidingen en de uiteindelijke tocht naar Santiago de Compostela.
Hij ontmoet onderweg vele mensen, met evenveel mooie en bijzondere verhalen. Jan vertelt over de gastvrijheid en hartelijkheid die hij ontmoet bij de vele slaapplekken onderweg en ook over de mooie en moeilijke momenten die hij heeft ervaren.
Een bijzonder verhaal van een bijzonder mens.

KennisMakers
De lezing is onderdeel van het KennisMakers project van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken. Hiermee wil de bibliotheek mensen met elkaar verbinden door het uitwisselen van kennis te stimuleren.
Door de bijzondere manier van samenwerken stelt de bibliotheek niet alleen uiteenlopende kennis ter beschikking aan een breed publiek, de KennisMaker wordt ook in staat gesteld onderdeel te zijn van de functie van de bibliotheek als kennisinstituut.

Meer informatie:

www.nobb.nl
http://janlooptvoetjevoorvoetje.blogspot.nl/