Cultureel Centrum Nesterlé

ma14.12
Terug

Ed heeft zijn stip op de horizon bereikt

12.12: In zijn theatervoorstelling Alles op Rood neemt singer-songwriter Ed Struijlaart ons deze zaterdagavond mee op een muzikale reis in zijn zoektocht naar geluk. Vanwege corona nu even geen volle zaal in Nesterlé, maar dertig comfortabele stoelen - in tweetallen gerangschikt op gepaste afstand van elkaar.


In 2007 overleed de vader van Ed op veel te jonge leeftijd. Dat zette Ed aan het denken: wat wil ik zelf met mijn leven, wat geeft mij geluk, wat is mijn passie? In de basis was hij er snel uit. Want die passie, dat was die droom met zes snaren.

Maar hoe pak je dat aan, fulltime singer/songwriter worden? Onder het motto ‘Als het mislukt, ga ik dan dood? Nee, dus zet ik alles op rood’ sprong Ed in het diepe. Het succes lag niet gelijk voor het oprapen. Maar Ed timmerde aan de weg en kreeg steeds meer bekendheid én erkenning. Hij trad op bij DWDD, werkt samen met Peter Slager van Bløf en met zangeres Lisa Lois.

En toen kwam Corona. Ed verzorgde livestreams en online huiskamerconcerten en maakte een pakkende multimediale voorstelling voor als het kleinschalig weer kon. Ed brengt zijn eigen liedjes en speelt zowel op akoestische als elektrische gitaar. Gevoelige nummers, met teksten die je raken. Ed heeft zijn stip op de horizon bereikt en weet nu wat het allerbelangrijkst is: blij zijn met wat we hebben. Dat geeft hij graag door in zijn muziek. En wij willen daar heel graag naar luisteren.

Tekst: Anita van den Bogaart