Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Een traktatie voor oog en oor

Zoals eerder gemeld zal oud-dorpsgenoot Mario van der Linden met zijn 3-mans band Taaftere op zaterdag 19 september ons nieuwe theaterseizoen openen. Maar er is meer .........Deze drie rasmuzikanten presenteren vol verve hun programma ‘Duzend Stappen’,  genoemd naar de mijmering van Mario over die eerste keer dat hij, aan de hand van zijn moeder, met zijn korte beentjes de ‘Blote Kont’ van de Bedafse Bergen opklauterde.
Mario opende in juni de hommage aan Ad de Laat met zijn zelfgeschreven nummer ‘Steeds Meer Stilte’, wat  volgende week zaterdag ook door Taaftere zal worden vertolkt.
Vader en moeder Van der Linden zorgden voor meer artistiek talent. In de sigarenwinkel van vader Géraar  werden de klanten niet alleen geholpen door oudste zoon Mario maar ook door jongere zus Marie José.
Zij is een bekende kunstenares geworden waarbij zij vooral naam heeft gemaakt met het maken van animatiefilms.  We zijn dan ook bijzonder verheugd dat we haar befaamde animatie  ‘Uitverkocht’ die avond op ons filmdoek mogen vertonen.  ‘Uitverkocht’ gaat over het dagelijks bestaan in Nisseroi in de vijftiger/zestiger jaren, meer speciaal over het leven in en voor hun winkel.
Na de pauze zal Marie José enkele minuten vertellen over haar nieuwste project ‘Schetsboek van Jeroen Bosch’.  Dit boek werd afgelopen woensdag 9 september in de Verkadefabriek in Den Bosch gepresenteerd als onderdeel van Jeroen Bosch-500, de grote herdenking van de 500ste sterfdag van de grote Bossche schilder in 2016.

Kortom, kom zaterdagavond 19 september, ’n traktatie voor oog en oor.