Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Sophie Stravens: glasheldere stem en krachtige tekstbeleving maken indruk

Aanstormend talent Sophie Stravens speelt haar voorstelling “Met dank aan alle mannen in mijn leven” in CC Nesterlé. Na een omweg  via de TU in Delft  waar ze ingenieur werd, kwam Sophie in het theater terecht. Een wereld en een rol die haar op het lijf geschreven lijkt te zijn.


Natuurlijk heeft ze de nodige theateropleidingen genoten, maar uit alles blijkt dat het hier om een natuurtalent gaat. Theater maken en dan vooral zingen lijkt voor haar een eerste levensbehoefte.
Met deze voorstelling zet ze haar eerste echte stappen in de theaterwereld.

Met anekdotes, gevoelige herinneringen maar ook de nodige zelfspot bedankt ze alle mannen in haar leven. Vooral haar opa en vader worden geëerd. Niet spottend maar heel gevoelig en oprecht.
De voorstelling is opgebouwd rondom haar liedjes. Vooral de glasheldere stem en de krachtige tekstbeleving maken indruk .

Naast anekdotes lijkt ze soms college te geven en de behoefte te hebben uitleg te geven. En dan vooral uitleg over hoe het bij vrouwen werkt. De schaterlach ontbreekt maar dat is duidelijk ook niet haar doel. Het ontroeren en komen tot reflectie lijken meer bij haar te passen.

De voorstelling begint voorzichtig en nog wat ingehouden maar gaande de voorstelling is er meer souplesse. Zo speelt ze het spel ‘Wie is het’ met de mannen in de zaal. Ze vraagt hen te gaan staan en bij bepaalde kenmerken te gaan zitten zoals bij he kinderspel. Natuurlijk blijft er één van de weinige jonge goden in de zaal staan.

Al met al een hele goede eerste theatervoorstelling van Sophie Stravens die qua spontaniteit en contact met het publiek nog wat kan groeien zodat er meer ruimte komt voor improvisatie.

Hans van Uden
Foto: Marcel van der Steen