Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Finkers-Film een succes

De film in het Twents trok voor de coronacrisis al een half miljoen bezoekers. Nadat de bioscopen in juni weer open gingen, stond de film direct weer bovenaan de Bioscoop Top 20. Dat deze film enorm populair is bij onze bezoekers blijkt uit de direct uitverkochte filmavond op 29 oktober. 

Omdat de extra ingelaste filmavond op 30 oktober direct vol was, is een derde vertoning gepland voor zondagmiddag 1 november. 

De Beentjes van Sint-Hildegard

De Beentjes van Sint-Hildegard is het bioscoopdebuut van Herman Finkers. Hij herschreef het – van oorsprong Tsjechische – scenario van deze tragikomische film. Het verhaal gaat over de veearts Jan (gespeeld door Herman Finkers). Hij is al 35 jaar getrouwd met Gedda (gespeeld door Johanna ter Steege). Gedaa houdt zóveel van Jan dat hij het er nogal benauwd van krijgt.

Gedda ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als Jan bijvoorbeeld een glas van tafel wil pakken, is zij hem al voor. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan zulke rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen.

Wilt u deze film gaan zien?  Bestel uw tickets via ticket@nesterle.nl.