Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Het swingt tijdens de Zondagse Muziek

De Old Swing Band verzorgt één van de optredens van de Zondagse Muziek welke op 26 maart a.s. zal plaats vinden. 

The Old Swing Band is een 16 persoons swingorkest uit het oostelijk deel van Brabant, opgericht in 1984. De muzikanten uit Schijndel, St. Oedenrode, Nistelrode, Uden, Boekel, Beek en Donk, Aarle Rixtel en Gemert repeteren 1x per week in Zijtaart. Zoals de naam al aangeeft heeft dit orkest een voorkeur voor swingjazz uit de periode 1930-1960.

Deze zeer dansbare muziek onderhield nauwe relaties met dansstijlen als de Lindy Hop, Charleston, Swing, Rock (Jive) Boogiewoogie en wat later Mambo en Chacha. Een deel van het repertoire bestaat dan ook uit lekkere dansnummers. Voor de muzikanten is het heel inspirerend om als dansorkest op te treden terwijl (stijl)dansparen zich op de dansvloer uitleven op onze muziek.

Een ander deel van het repertoire komt uit de Nederlandse swingtraditie: de muziek van de Ramblers en Skymasters heeft veel leuke swingnummers opgeleverd van bijvoorbeeld Jack Bulterman en
Pierre Wijnnobel. Oude hits als ‘Ik Heb Een Keukentje’ en ‘Dag Schatteboutje’ enz. behoren te het repertoire.

Een even belangrijk gedeelte van het repertoire is ingeruimd voor typische bigband nummers van soms oudere snit, maar wel eigentijds gearrangeerd. De huidige bezetting stelt deze band in de gelegenheid om deze nummers uit te voeren zoals ze bedoeld zijn.

Puike bigband-arrangementen van mannen als Michel Sweeney, Paul Lavender, Roger Holmes en Sammy Nectico zijn een uitdaging om te spelen. Kortom: er is keus genoeg voor een middag lekkere swingmuziek.

Binnenkort meer op het tweede optreden op zondag 26 maart a.s. Aanvang 15.00 uur. De toegang van deze muzikale middag is gratis.