Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Expositie van Beelden & Keramiek van Marja Spreeuw

Komende periode tonen maar liefst twee kunstenaars hun werken bij Nesterlé. Tot en met 3 april houdt Marja Spreeuw een beelden en keramiekexpositie in Nesterlé. 

Marja (1966) is geboren te Hillegom en woont sinds 1997 in Oss.  Van kinds af aan heeft Marja getekend en geschilderd, tot de behoefte kwam om in 3D te gaan werken. Sindsdien heeft het platte vlak moeten inleveren aan de ruimtelijke vormen wat al snel haar passie werd.

In de loop der jaren heeft Marja diverse creatieve cursussen gevolgd, maar ze is toch vooral autodidact. Met een brein dat fladdert, zoals ze dat zelf noemt, ploppen tijdens het werken aan een project alweer nieuwe ideeën op, die zoveel mogelijk worden vastgelegd om later aan te werken. Ook de gebruikte technieken en materialen verschillen. Experimenteren vindt ze heerlijk: zoeken naar vormen, kleuren, mogelijkheden van materialen.

In 2020 heeft Marja een creatief atelier in Oss opgezet, waarmee zij ook anderen de mogelijkheid biedt om creatief bezig te zijn, een podium te bieden voor verkoop, en om kennis over te dragen in de vorm van creatieve workshops en cursussen. “Het is geweldig om te zien en ervaren dat mensen, na een workshop of cursus, de deur uitgaan met een werkstuk waarvan ze zeggen: ‘ik wist niet dat ik het in me had’.”

In deze expositie heeft Marja gekozen om met name werkstukken van keramiek en speksteen te laten zien. Ondertussen werkt zij ook aan nieuwe stukken en schilderijen, en geeft ze workshops in vele disciplines. “Want afwisseling is toch wat mij drijft. Afwisseling van materiaal, discipline, soms een leuke bijzondere opdracht of meedenken in oplossingen.”