Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Expositie van Marloes van Lith

Van 8 maart tot 9 mei zijn in onze expositie ruimte mooie natuurfoto's te bewonderen gemaakt door Marloes van Lith. 

In juni 2020 staat er een interview met Marloes in de MooiBernhezeKrant.
Kort hierna krijgt Marloes de uitnodiging om haar prachtige natuurfoto’s te exposeren in Cultureel Centrum Nesterlé in Nistelrode. Dit is een droom die uitkomt voor haar. Door Corona is er wat vertraging op gelopen, maar nu is het dan toch echt zover: Van 8 maart tot 9 mei zijn er maar liefst zo’n 45 prachtige natuurfoto’s te bewonderen in Nesterlé. Van de kleinste vlinders en insecten tot de mooiste vergrotingen van vogels, paarden, zwanen, leeuwen, giraffen en nog veel meer.

Marloes is geboren in Nistelrode en woont sinds 4 jaar in Driestroomhuis Met Elkaar in Heeswijk-Dinther. 

Zij maakt al van jongsaf aan graag foto’s, maar de laatste jaren met steeds meer geduld en passie voor de natuur. Zo vaak ze kan, gaat Marloes op stap met haar camera. Bijna altijd ziet ze wel iets moois, bijvoorbeeld in de mooie natuur van de Maashorst, bij Kasteel Heeswijk of het Wijboschbroek.
Huisfotograaf van de MooiBernhezeKrant, Edwin Hendriks, begeleidt haar sinds een aantal jaren als vrijwilliger twee-wekelijks. Door hem zijn haar foto’s nóg beter geworden.

Inhoud foto’s: We leven in een wereld waarin geduld vaak ver te zoeken is en waar vaak geen rekening wordt gehouden met degenen die juist wel rust en geduld nodig hebben, om de dag wat aangenamer te maken.

Door samen te fotograferen krijgt Marloes even de rust om dingen los te laten en te verwerken.
Door haar foto’s laat Marloes zien hoe zij naar de natuur kijkt; inzoomen maakt het beeld voor haar overzichtelijk. Door tips en voorbeelden krijgt Marloes meer overzicht en lukt het beter. Door het samen te doen komen de mooiste foto’s tot stand.

Op haar instagram-account deelt Marloes haar mooiste natuurfoto’s; marloes1987_.