Cultureel Centrum Nesterlé

vr6.11
Terug

Dit is Pieter Jouke, dames en heren

De man die als een duizendpoot alles aanpakt wat op zijn pad komt: de verantwoordelijkheid dragen voor een solo voorstelling, teksten schrijven voor 'Zondag met Lubach', een verfrissend onderdeel zijn van een stand-up show, een wekelijkse bijdrage leveren aan 'De Taalstaat', maatwerk comedy schrijven voor bedrijven, workshops Krav Maga geven, marathons lopen en genieten van het plezier dat hij heeft met de mannen van Padoem Patsss (BNN-VARA). 

Pieter was op televisie te zien in o.a. Koppensnellers en De Staat van Verwarring. Hij maakte furore als een van de presentatoren van het Veronica TV programma CQC. Met name zijn interviews met BN'ers werden alom geprezen. Hij is één van de drie schrijvers van het boek Koning van de Koffieautomaat, Koning van de Kraamkamer én Koning van de Kist (verschijnt binnenkort bij Nieuw Amsterdam). Hij schrijft columns, loopt hard en acteert. Pieter leverde elke vrijdag een humoristische bijdrage aan het radioprogramma 'The Friday Move' met Wilfred Genee op Business Nieuws Radio dat live vanuit restaurant Dauphine (A'dam) werd uitgezonden. Daarnaast is Pieter initiatiefnemer van de Humormarathon voor CliniClowns.

In ‘Laars Lappen’ trakteert Pieter Jouke u op mooie verhalen, interessante inzichten en hilarische grappen. Hij linkt het onlinkbare aan elkaar en geeft bestaande ideeën een nieuwe draai. Hij sleept u uit de waan van de dag, zo de tijdgeest terug in.

Allergie informatie: De voorstelling bevat: humor, woordspelingen, meta-humor, emotie-opwekkende teksten en mogelijk sporen van: een mening en muziek. Tja, wat moet u nog meer weten. De titel zegt eigenlijk alles al.

Klik hier voor meer informatie en tickets

Volkskrant 'Een eigenzinnige cabaretier met een fijn gevoel voor literair absurdisme' en 'geniaal taalgrappig'. Diezelfde krant vergeleek hem met Woody Allen en Wim Helsen.

Theaterkrant **** 'Alsof hij de grens tussen cabaret, toneel en literatuur opzoekt' en 'Redeneren en argumenteren, dat is de kracht van dit virtuoze en innemende optreden'.

NRC **** 'In zijn derde show, Tot nu toe, is Jouke uitgegroeid tot een alternatief voor Herman Finkers en Kees Torn'.

1erang.nl **** 'Pieter Jouke laat je luisteren, nadenken maar vooral veel lachen. Hij heeft hier niet meer voor nodig dan een podium en een aantal lampen. Taal en expressie zijn genoeg om het publiek een leuke avond te bezorgen'.

'Vreemde snuiter die bekwaam vertellen kan…. lachwekkend. Dat maakt Jouke lastig na te vertellen, maar des te bezienswaardiger'. – Henk van Gelder NRC ***