Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Expositie tekeningen Nelie Verkuijlen

Tijdens de zomervakantie exposeert Nelie Verkuijlen, woonachtig in Nistelrode, haar tekeningen in CC Nesterlé.

Vorig jaar tijdens de coronaperiode heeft Nelie enkele van haar tekeningen kunnen exposeren in Megen tijdens de Open Monumentendagen bij Meesterschilder Carola Bouchoms. Ze kreeg hierop veel lovende reacties, wat haar enthousiasme om opnieuw te exposeren heeft aangewakkerd. Nu heeft ze de gelegenheid gekregen om haar werken in haar geboortedorp te exposeren.

Nelie was van oudsher, op creatief gebied, vooral bezig met beeldhouwen en boetseren. Ze is in 2015 gestart met een cursus een tekenen/schilderen. Ze maakt haar tekeningen met soft pastelkrijt, vooral op karton. 

Ze vindt het uitdagend om met het krijt te tekenen. Kleuren mengen en poetsen met vingers, doekjes of wat maar voor handen is.Tijdens haar wandelingen, en op vakantie, maakt ze foto`s van onderwerpen die haar boeien. Later verwerkt ze deze in haar tekeningen.

Nelie nodigt iedereen uit om haar pasteltekeningen te komen bekijken in CC Nesterlé.

De expositie is te zien t/m 7 september 2023.

In de zomerperiode, tijdens de basisschoolvakantie, zijn de openingstijden aangepast. Van maandag t/m vrijdag  is het gebouw overdag geopend, tijdens de weekenden gesloten.