Cultureel Centrum Nesterlé

di3.11
Terug

Unieke Expositie ratjetoe door KunstfabriekOss

KunstfabriekOss is een uniek en kleurrijk atelier aan het st. Barbaraplein in de Osse binnenstad. Hier krijgen  kunstenaars met een verstandelijke-, of meervoudige beperking de mogelijkheid  om hun creatieve talenten verder te ontwikkelen. De expositie is tot en met 3 januari 2021 te bewonderen. 

De kunstenaars worden uitgedaagd zelf met ideeën te komen en deze, zoveel mogelijk, naar eigen inzicht te verwezenlijken. Dit kan o.a. door te werken met verschillende schilder- en tekentechnieken, mozaïek, beeldhouwen, vilt, papier-maché, keramiek en al wat mogelijk is.  Ook muziek en toneel behoren tot de mogelijkheden.

Het afgelopen jaar hebben de kunstenaars,  net als bijna iedereen,  hun werkzaamheden aan de Coronamaatregelen moeten aanpassen. De vele sociale contacten waar men veel waarde aan hecht, zijn helaas tot een minimum teruggeschroefd, maar gelukkig iedereen weer in meer of mindere mate met zijn/haar passie aan de slag gegaan.
Het atelier is trots om 35 unieke, getalenteerde kunstenaars, verdeeld over meerdere dagen een bijzondere werkplek te kunnen bieden.
Het atelier staat normaliter midden in de samenleving en werkt o.a. samen met scholen, kunstenaars, bedrijven en iedereen die samen kunst wil maken en beleven. Tijdens exposities, kunstmarkten, festivals en projecten laten ze graag hun pure en eigen kunstwerken zien. 

Veel kan op dit moment niet, maar gelukkig kunnen ze nu van tot en met 3 januari expositie Ratjetoe aan u presenteren bij Nesterlé.