Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Een hele mooie avond cabaret met de meiden van Los

25.02: De Meiden van los gaan los met hun voorstelling lusten en lasten. Ze waren al eerder in Nistelrode dus we waren er op voorbereid. Confronterend, cynisch, rechtstreeks en bij tijden man onvriendelijk. Maar ook zichzelf en de rest van de vrouwen sparen ze niet.

Het gaat over ongemakken van lijf en leden en de ongemakken van het leven. Verpakt in typetjes zoals hete Hennie met haar hijgende postcast.

De meiden gaan meer dan in hun eerdere voorstellingen voor solo. Ze spelen zo karakters meer uit en verdiepen ze. Zingen doen ze natuurlijk vooral samen en dan veelal vierstemmig. Prachtige stemmen. Maar ook solo wordt er gezongen. Zo zingt Kim de Fuijk twee versies van het Ave Maria door elkaar heen. Een klassieke versie vooral voor uitvaarten en een vrolijke versie vooral voor bruiloften. Prachtig maar ook hilarisch.

Maar het meest hilarisch is toch de knutselclub van de Gooise vrouwen die doen aan vulva kleien en wat uiteindelijk uitdraait op een vulva tentoonstelling.De zaal komt niet meer bij als ze het viertal een speciaal tonglied laat horen boven een gekleide vulva.

Over het geheel kan wel gezegd worden dat de dames minder hard en scherp zijn dan in hun vorige voorstelling. Ze zoeken meer de reflectie en lijken daarin wat milder te worden.

Alles bij elkaar een hele mooie avond cabaret met de meiden van Los.

Hans van Uden 

Klik hier voor meer foto's van deze voorstelling gemaakt door Edwin van der Heijden.