Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Efkes Anders speelt ‘Koekje van eigen deeg’.

Wat gebeurt er met een directeur van een koekjesfabriek die iets teveel van vrouwen houdt, zijn personeel schandelijk behandelt en de boel belazert? Nou ja, die krijgt natuurlijk een koekje van eigen deeg!


Je krijgt er zéker een koekje bij als je je koffie of thee drinkt bij het optreden van Efkes Anders. En het zijn ook nog eens koekjes die gebakken zijn in de fabriek van ‘G. Grofsuycker Koekwerken B.V.’.

Je wordt meegenomen naar deze fabriek waar Govert Grofsuycker de baas is in een tijd dat er over ‘Me Too’-ervaringen niet gerept wordt. Govert is, kortgezegd, niet vies van vrouwen. Dit tot grote ergernis van zijn bekakte echtgenote en van het hardwerkende personeel. Binnen de fabrieksmuren vechten een gluiperige, slijmerige assistente en een goedgelovige, simpele secretaresse om de aandacht van Govert. Maar zowel binnen als buiten de fabriek wordt er ook gevochten om het geheime recept van het beroemdste koekje van Bernheze: het wonderkaakje. En dan blijkt het echt niet allemaal koek en ei te zijn daar in Grofsuyckers’ imperium. Als dan ook nog eens het personeel in opstand komt omdat het de beslissingen van de directeur niet voor zoete koek slikt, is de chaos compleet. Uiteindelijk komt de titel ‘Koekje van eigen deeg’ helemaal tot zijn recht!

Deze chaotische en daardoor heerlijke, onvervalste klucht met snelle dialogen tussen hilarische typetjes levert gegarandeerd een gezellige toneelavond op.

Kom jij ook? Kaartjes à € 11,-- koop je bij Nesterlé tijdens openingstijden en aan de kassa op de uitvoeringsavonden. Pinnen is mogelijk.