Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Vier vrijwilligers aan het woord in DeMooiBernhezeKrant

NISTELRODE - Het is 1 juli alweer tien jaar geleden dat ‘de Zwarte Doos’ haar deuren opende. In die tien jaar is er veel gebeurd en is ‘de huiskamer van Nisseroi’ uitgegroeid tot een levendig dorpshuis met een prachtige theaterfunctie. 


Met ruim 55 vrijwilligers is CC Nesterlé niet meer weg te denken uit Nistelrode. Aan het woord vier vrijwilligers die zich inzetten voor Nesterlé.

Annemarie Bouman, verantwoordelijk voor de kaartverkoop en de communicatie: “Ik ben in 2014 begonnen als medebeheerder. Ik vind het super om de promotie van Nesterlé, en alles daarom heen, te doen. Sinds 2015 is ons theaterprogramma uitgebreid naar zo’n veertien voorstellingen per jaar. Een mooie mix van artiesten, zowel uit de buurt als landelijk bekende. We zijn trots op de kindervoorstellingen die steeds meer publiek trekken. Wat is er mooier dan kinderen op jonge leeftijd in aanraking te laten komen met theater? De zaal is gemoedelijk met een uitstekende akoestiek en overal prima zicht. Veel mensen blijven hangen in onze gezellige foyer na een voorstelling. Niet in de laatste plaats voor de bitterballen die we na afloop van een voorstelling regelmatig gratis serveren.”

Ook Frieda van Doorn, die wel houdt van een grapje hier en daar, is vanaf het prille begin al actief bij CC Nesterlé. “Ik ben in 2013 achter de bar begonnen. Ik heb het liefst volle zalen, want dan is het na de voorstelling lekker druk in de foyer. Ik werk het liefst als het lekker hectisch is en ik voel me als een vis in het water bij Nesterlé. Ik heb leuke collega’s, kan prima overweg met de vaste gebruikers en ik vind het super om artiesten te ontvangen en hen in de watten te leggen.”

Frans van Wees is ook een niet te missen kracht binnen CC Nesterlé. Hij is een van de vier theatertechnici. “Ons team regelt het licht en geluid voor de voorstellingen waarbij de wensen van de artiest erg belangrijk zijn. Als er ’s avonds een voorstelling op de planning staat, ben ik om 13.00 uur al bezig. Rond 16.00 uur komt de artiest en die heeft vaak bepaalde wensen op het gebied van licht en geluid waaraan ik probeer te voldoen. We hebben een leuk team en kunnen altijd van elkaar op aan.”

Voorzitter Jan Schaapsmeerders, die na veertien jaar voorzitterschap nog steeds erg enthousiast is, is een toegewijd vrijwilliger. “We hebben ons bij de opening van ons cultureel centrum, dat is ontworpen samen met de gebruikers, als doel gesteld dat we de huiskamer van Nistelrode willen worden. Dat is zeker gelukt. We krijgen geen structurele subsidies van de gemeente en zijn dan ook ontzettend blij met onze vaste gebruikers en de vele bezoekers die ons weten te vinden. Mooi om te zien dat ‘Zondagse Muziek’ goed loopt én heel bijzonder dat onze vaste gebruikers zelfs hun huur gewoon doorbetaalden in coronatijd.

Zonder vrijwilligers en de vaste gebruikers was CC Nesterlé niet geworden wat het nu is. Zij ontplooien hier met veel plezier hun activiteiten en daarvoor zijn we hen erg dankbaar.”

Kom zondag 2 juli van 13.00 en 16.00 uur naar de open dag bij CC Nesterlé. De entree is vrij en iedereen is welkom! Er is gratis koffie en thee en voor de jongste bezoekers is er ranja. In de theaterzaal kun je doorlopend genieten van muziek en ook in de foyer is er muziek te beluisteren. De vaste gebruikers van Nesterlé laten de bezoekers van de open dag zien wat zij te bieden hebben, maar er is nog meer; ook voor kinderen! Het belooft een gezellig en informeel samenzijn te worden. Ben jij erbij?

Interesse om vrijwilliger te worden bij CC Nesterlé en deel uit te mogen maken van een gezellig team waarin jij past? Neem dan contact op via info@nesterle.nl.

Tekst: Milène Putters
Foto's: Babs van den Berg