Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Jong, energiek, gedurfd, uitdagend en soms een tikje absurdistisch zo kan je Maartje en Kine het best typeren.

Cabaret duo Maartje en Kine speelt de voorstelling Speelbeesten in een tot huiskamer omgebouwd Nesterlé. In een decor van wit afdekplastic wat uitgroeit tot een poollandschap met op de achterwand een sobere projectie. Met op de voorgrond de kleurrijke spetterende dames.

Ze zoeken heel direct contact met de zaal en dagen de mensen uit mee te doen. Niet mee doen is eigenlijk niet mogelijk.

Ze vetellen het verhaal van hun corona overwintering in Noorwegen,  het thuisland van Kine. In een busje trokken ze door Noorwegen en verbleven in primitieve hutten. Geïnspireerd door een sneeuwwitte wereld leek corona niet te bestaan. Een ideale wereld om hun voorstelling te maken over de liefde, mislukkingen, onzekerheden en gênante gebeurtenissen. Kortom alles wat een mens mens maakt.

Uit hun verhalen en liedjes spreekt vooral de liefde van Kine voor Noorwegen. Over het joiken van een auto, het bij elkaar zingen van koeien en huidhonger. De zaal leert Noorse gewoonten en krijgt hilarische taalles. Ook zijn er actuele thema’s die omgezet worden in luchtige liedjes zoals de ma-corona dans verwijzend naar corona.

Uit alles blijkt dat de voorstelling al associërend tot stand gekomen is. En ook tijdens de voorstelling wordt er nogal wat geïmproviseerd. Dit maakt de voorstelling spannend. Vooral mooi en ontroerend zijn de talrijke, prachtig gezongen liedjes.

Een uitstekende cabaretvoorstelling, uniek in zijn soort door een uniek en kleurrijk duo.