Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Annick Boer heeft het naar haar zin bij Nesterlé (en het publiek ook!!)

Annick Boer is bij het grote publiek bekend van o.a. Kaniewaarzijn en de tv kantine maar speelde eerder in musicals, zong met grote orkesten en schrijft veel. Op zaterdag 2 oktober speelde ze haar eerste solo voorstelling. De voorstelling is een soort theatrale kennismaking met de persoon Annick Boer, met haar angsten, onzekerheden, de controle dwang, haar talenten en haar mislukkingen. 

Een mooie persoonlijke compilatie die ze met haar prachtige liedjes heel smaakvol aan elkaar zingt. Bij tijden heel grappige woordspelingen en de liedjes maken telkens het verhaal af.  Een uitzonderlijke mooie stem vooral in de hogere regionen. Haar kleinkunst achtergrond laat zich goed zien.

Haar liedjes schrijft ze meestal zelf. Een uitzondering is een prachtig gezongen liedje van Hans Dorrestein over de schoonheid van de enkels.

Ze krijgt de lachers goed op haar hand met het terugkerend thema van haar overmatige paniek en controle behoefte die ze met mooie hilarische gebeurtenissen toelicht. Alledaagse gebeurtenissen die het publiek goed moet herkennen. Daarmee houdt ze het publiek ook een spiegel voor.

Het wordt echter nooit zwaar en blijft grappige lichte kost. Gelukkig weerstaat ze de voor de hand liggende keuze om de voorstelling te overladen met typetjes, iets wat ze natuurlijk op tv wel veel doet. Een prachtige bijkomstigheid: Annick heeft de stem van Jasperina de Jong en de geestigheid van Brigitte Kaandorp.

Overigens leek het er op dat Annick het in cc Nesterlé erg naar haar zin had. Nog lang na de voorstelling was ze in de foyer geanimeerd in gesprek met haar publiek.

Recensie: Hans van Uden