Cultureel Centrum Nesterlé

di29.11
Terug

Finalisten van Cameretten zijn bekend!!

Zaterdag 26 november is in het nieuwe Luxor Theater een eind aan de strijd gekomen. Drie getalenteerde cabaretiers hebben tijdens de 51e editie van Cameretten Festival alles op alles gezet om de felbegeerde Juryprijs mee naar huis te nemen. 

Na lang beraad kende de jury de Juryprijs toe aan Pieter Verelst. Alex Ploeg mag zich Publieksprijswinnaar noemen! Naast deze twee winnaars stond ook Victor Luis van Es in de finale. Gedrieën trekken zij de komende maanden langs theaters in Nederland.

Op 25 maart zijn ze in Nesterlé te zien!! 

Zaterdag 26 november is in het nieuwe Luxor Theater een eind aan de strijd gekomen. Drie getalenteerde cabaretiers hebben tijdens de 51e editie van Cameretten Festival alles op alles gezet om de felbegeerde Juryprijs mee naar huis te nemen.  Na lang beraad kende de jury, onder leiding van juryvoorzitter Nico Baars, aan het eind van een succesvolle avond de Juryprijs toe aan Pieter Verelst. 

Bij Cameretten telt ook de mening van het publiek. Door middel van een stembiljet heeft het publiek bepaald dat Alex Ploeg zich Publieksprijswinnaar mag noemen!  

De jury mag naast de Juryprijs ook de Persoonlijkheidsprijs uitreiken aan één van de negen halve finalisten van ’16. Deze prijs wordt alleen uitgekeerd wanneer zich tussen de halve finalisten een heuse theaterpersoonlijkheid bevindt. Dit jaar is deze prijs uitgekeerd aan Tim Teunissen. 
In de finale stonden: Alex Ploeg, Victor Luis van Es en Pieter Verelst.

De jury over Cameretten 2016:
“De afgelopen vier avonden zagen, bleven de deelnemers vrijwel zonder uitzondering dicht bij zichzelf. Maakten ons deelgenoot van hun vele vragen, twijfels, de vlucht, de zoektocht naar antwoorden, naar verbinding. Wie ben ik? Hoe verhoud ik mij tot mijzelf, tot de ander? Doe ik het wel goed? En wat heb ik tot nu toe gepresteerd? Het leverde enkele spannende, en soms hilarische zoektochten op.

De deelnemers stonden veelal stevig en zelfverzekerd op het podium. Bespeelden met opvallend gemak het Oude Luxor. Een mooie vorm, een doordacht decor, een soepele presentatie. Inhoudelijk bleek het niveauverschil dit jaar echter groot. De programma´s die er wat ons betreft met kop en schouders bovenuit staken, zag u deze avond in een sterke finale waarin stand-up comedy, cabaret en absurdisme de strijd met elkaar zijn aangegaan.”

Wij stellen de finalisten later nader aan u voor!!