Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

De voorstelling van Angela is meer dan alleen een leuk ding

Angela Groothuizen speelde op 14 september haar voorstelling Lueke Binge. “ik ga leuke binge “ staat er op de strippenkaart die Angela ooit van haar dochter kreeg. Nu ze 60 wordt, is het tijd om werkelijk leuke dingen te gaan doen.

Deze theater voorstelling stond al lang op het lijstje van leuke dingen die Angela graag wil doen. En dat ze dit leuk vind is aan alles te merken. Ze geniet er echt van en dat slaat over op het publiek.
We kennen Angela natuurlijk van haar zangcarrière en de TV maar ze blijkt ook een ras verteller te zijn. Die met snelheid en een geweldig gevoel voor taal het publiek weet te boeien maar vooral ook te ontroeren .

De voorstelling begint luchtig als een soort opmaat naar waar het misschien allemaal om draait. De reflectie op zichzelf, haar moederschap en haar kind zijn maar vooral de reflectie op hoe het leven van haar vader haar gevormd heeft.

Met veel liefde vertelt ze zijn oorlogsverhaal en hoe hij nooit de erkenning heeft gehad voor wat hij voor ander betekend heeft. Met het prachtige lied  pek en veren sluit zij, op een indrukwekkende manier, dit deel van de voorstelling af om vervolgens weer wat luchter te eindigen.
Een voorstelling die gekenmerkt wordt door veel vertellende liedjes die door haar loepzuiver gezongen worden en die prachtige teksten hebben. Dit maakt de voorstelling heel compleet maar het maakt ook  Angela compleet als theatermaker .

Angela doet met deze voorstelling vooral zichzelf een cadeau en dan is alleen een leuk ding doen absoluut te zacht uitgedrukt. Deze voorstelling is veel meer dan een leuk ding.
Voor Nistelrode in ieder geval een prachtig begin van het theaterseizoen in Nesterlé.

Met dank aan Hans van Uden / Marcel van de Steen (foto's)