Cultureel Centrum Nesterlé

do12.12
Terug

Jong talent in voorprogramma van oudejaarsconference

Voordat we het oude jaar uitluiden, verzorgen Vince Jansen en Nikenia Martis op 29 december  een jamsessie met prachtige luisterliedjes maar ook up-tempo nummers. Gevarieerd en zeer herkenbaar!

Vince Jansen is vanaf zijn geboorte volledig blind, maar dat weerhoudt hem er niet van om dingen te doen die hij wil doen! Hij heeft een absoluut gehoor en speelt al vanaf zijn vierde jaar piano. Sinds enkele jaren wijdt hij zich volledig aan het Hamond orgel.

Nikenia Martis is solo zangeres en tevens lid van de soulband “Get the Groove” en heeft veel ervaring met andere muzikanten / bands.

Hoe kwam hun samenwerking tot stand?

Vince en Nikenia zaten beiden op het ROC de Leijgraaf (school), weliswaar op een andere locatie.
Nikenia is vanuit school bij een theaterproductie gegaan genaamd Theatergroep Trots. Deze groep organiseerde ook Jamsessies op school tijdens de open dagen. Leerlingen konden daaraan meedoen en gezellig mee jammen/optreden met een bandje. Je leert kennis maken met andere muzikanten en op elke locatie stond een ander bandje. 

Hier ontmoette Nikenia Vince; hij speelde op zijn Hammond (toetsen). Dit was de eerste keer dat zij samen mochten  spelen, wat gelijk al erg leuk verliep samen met de andere bandleden. Vince kwam daarna bij haar optredens luisteren. 

Toen zij samen met haar toetsenist speelde bij het Pumpke in Nistelrode kwam Vince geregeld kijken, wat ik enorm waardeerde. Zo ontstond het plan om Vince eens mee te laten doen bij t Pumpke. Samen met haar toetsenist kon Vince gezellig mee Jammen op zijn Hammond. Hun samenwerking resulteerde in een succesvol optreden tijdens één van de Zondagse Muziekmiddagen bij Nesterlé.

En nu … staan ze op het podium in het voorprogramma van Laurens en Twan. Hoe leuk is dat?