Cultureel Centrum Nesterlé

di11.12
Terug

Neem je kind mee naar het theater en geef ze iets wat je met woorden niet zeggen kunt

Wij brengen met trots een familievoorstelling met niemand minder dan Frank Groothof (bekend van Sesamstraat en Klokhuis). Hij vertelt, zingt en danst het sprookjesachtige verhaal van Peer Gynt. Frank weet met dit verhaal alle leeftijden te boeien en te ontroeren. 

Vrijbuiter Peer Gynt voelt zich gevangen in zijn dorp en wil niets weten van werk of een vak leren. Hij wil avonturen beleven, dansen en vrolijk zijn! Op de bruiloft van zijn vriend ontmoet Peer een meisje, Solvejg met wie hij wil dansen. Als haar vader dat verbiedt, zet hij het op een drinken. Stomdronken schaakt hij dan maar de bruid. Eenmaal in de bergen stuurt hij de bruid weer terug omdat hij Solvejg niet kan vergeten. In zijn dorp kan hij zich voorlopig niet meer vertonen, dus zwerft hij een tijdje in de bergen en maakt daar vele avonturen mee. Na vele omzwervingen keert hij terug naar zijn dorp. Zal Solvejg hem nog herinneren?

‘’Met theater geef je kinderen iets wat je met woorden niet zeggen kunt…’’

Frank Groothof over het belang van theater: “Ouders die hun kinderen mee naar het theater nemen, geven hen iets wat je met woorden niet zeggen kunt. Door middel van verhalen kunnen kinderen dingen leren. Daarom is theater zo belangrijk voor mij als mens. Je krijgt er een andere kijk op het leven van. Mijn verhalen gaan veelal over mensen die op reis gaan en allerlei avonturen beleven. Het uitgangspunt van alle voorstellingen is muziek, waaronder klassieke muziek. Theater is een venster naar een andere wereld en de muziek brengt je naar een ander level waar je in deze materiële wereld niet zo makkelijk komt”.