Cultureel Centrum Nesterlé

Terug

Nesterlé decor voor bijzonder uitwisselingsconcert Aurora & TOG

Zondagochtend 17 november vormt het podium van Nesterlé het decor voor een bijzonder uitwisselingsconcert tussen Muziekvereniging TOG (Tot Onderling Genoegen) uit Berlicum en Fanfare Aurora uit Heesch. Dat belooft een spectaculaire muzikale zondagochtend te worden!

Beide orkesten zijn in voorbereiding op deelname aan het bondsconcours in Veldhoven op 23 en 24 november, een heuse concertwedstrijd voor blaasorkesten. Het uitwisselingsconcert is een laatste try-out waarin beide orkesten hun concourswerken ten gehore zullen brengen. 

Het harmonieorkest van Muziekvereniging TOG uit Berlicum bestaat uit ruim 65 muzikanten en komt uit in de eerste (hoogste) afdeling. Sinds januari 2004 staat het orkest onder leiding van dirigent Jan Gerrit Adema. Muziekvereniging TOG streeft ernaar om kwalitatief hoogstaande muziek te maken met een gevarieerd programma. Regelmatig wordt samengewerkt met (bekende) artiesten, zoals Karin Bloemen, Eric Vloeimans, Gerard van Maasakkers en Pia Douwes. In 2018 heeft het orkest samen met een groot projectkoor en enkele solisten de gehele Carmina Burana opgevoerd.
Natuurlijk wordt de gezelligheid naast het muziek maken niet vergeten.

Ook Fanfare Aurora komt uit in de eerste afdeling. Het fanfareorkest heeft gezelligheid, ambitie, betrokkenheid en muzikaliteit hoog in het vaandel staan. De vereniging staat midden in de gemeenschap en beschikt naast het fanfareorkest nog over onder meer een opleidingsorkest, malletband, jeugdorkest en een jeugdmalletband. Naast deelname aan concertwedstrijden speelt Aurora ook vol enthousiasme lichtere concerten o.a. tijdens carnaval en kerst. Ook muziekspektakel “Aurora ontmoet…” is populair; een groots opgezet theaterconcert met bekende muziek en medewerking van diverse muzikale gasten.

Het Uitwisselingsconcert begint om 11.00 uur waarbij Muziekvereniging TOG het spits zal afbijten met inspeelwerk “Little Prayer” van Evelyn Glennie en de concertwerken “Aurora” van Thomas Doss en “Duende” van Louis Serrano Alarcon. Na de pauze zal Aurora het concert vervolgen met inspeelwerk “March” en de concertwerken “Galea et Bellum” van Jan de Haan en “Aurora” van Eric Swiggers.

Alle muziekliefhebbers zijn van harte welkom. De zaal is open vanaf 10.30 uur. De entree is gratis.